Figuurtips

Iedereen is uniek op haar eigen manier en iedereen heeft ook een ander figuur. Hierdoor past de ene hippe trend wel bij jou en de andere trend weer niet. Hieronder tref je enkele tips aan omtrent de kleding die bij je figuur past, zo loop jij er altijd fashionable bij. Maar voordat we het over de tips gaan hebben is het belangrijk dat je weet welk figuur jij eigenlijk hebt. Zo kun je een zandloper, appel, peer of plank zijn. Ieder figuur kent zijn eigen kenmerken. Aan de hand van deze kenmerken kun jij bepalen over welk figuur jij beschikt.

Verschillende figuren

  • Appelfiguur 

Het appelfiguur kun je herkennen aan de schouders die net zo breed zijn als de heupen en een taille die nog iets breder is. Ben jij een appel, dan zit het meeste volume rond je buik en taille. Jouw benen zijn je grote trots en mogen alle aandacht krijgen. Je hebt vollere borsten en ietwat plattere billen.

  • Plankfiguur

Bij een plankfiguur zijn je schouders net zo recht als je heupen en heb je weinig taille of borsten. De vrouwelijke vormen vallen bij jou lastiger te vinden, maar dat wil niet zeggen dat je ze niet kunt creëren! 

  • Zandloper figuur

Je schouders zijn even breed als je heupen en je taille is relatief smal. Je hebt een duidelijke taille en een goede vetverdeling over je lichaam. Je hebt goed gevormde borsten en mooie ronde billen. Daarnaast zijn jouw benen en kuiten ook goed gevormd.

  • Peerfiguur

Je hebt vaak een mooie platte buik en een slanke taille. Je hebt brede heupen, ze zijn breder dan je schouders. Je schouders zijn ook relatief smal en je hebt niet hele grote borsten. Je bovenbeen zijn iets dikker en je hebt vollere billen en dijen.

Nu ben je er wellicht achter welk type figuur jij hebt en kunnen we ons verdiepen in de tips per lichaamsvorm, zodat je hier eenvoudig je kleding op kunt aanpassen.

Tips voor dames met een appelfiguur

Met een appelfiguur kun je het beste geen of bijna geen nadruk leggen op je buik. Kies bijvoorbeeld voor een ruim blousje dat je opbloust waardoor je buik niet opvalt. Ga je binnenkort naar een speciale gelegenheid en wil je een jurkje dragen? Kies dan voor een jurkje dat minder strak zit of voor een off shoulder black dress. Wil je juist liever geen jurkje dragen? Kies dan voor een schitterend T-shirt of top met een v-hals. Hierdoor zullen je borsten mooi uitkomen en je bovenlichaam langer lijken. Het dragen van donkere kleuren zorgt ervoor dat je afgekleed wordt op plekken waar je dit wilt. Het dragen van prints zal juist het tegenovergestelde veroorzaken. Wil jij dat jouw onderlichaam opvalt, kies er dan voor om een losse broek of een leuke chino te dragen. Met een rokje en sublieme pumps ga je voor een girly stijl.

De tips voor de peerfiguren onder ons

Door je smal bovenlichaam kan het dragen van een colbertje met brede schouder of een jasje met pailletjes je iets breder laten lijken. Door het dragen van tops en T-shirts in felle kleuren en prints zal je onderlichaam minder opvallen. Daarnaast kun je broeken met een hoge taille of wijde uiteenlopende pijpen dragen zodat je benen minder stevig lijken en ze mooier uitkomen. Wil je een vrouwelijkere look? Kies dan voor een rokje of jurkje dat onderaan wijder uiteenloopt en draag hakken. Leg een accent op je smalle taille door middel van een riempje.

Het plankfiguur en de kledingtips

Je hebt geen duidelijke vorm in je lichaam, maar deze kun je zeker zelf creëren met onze tips. Draag bijvoorbeeld een riempje om je taille of kies voor een blouse of vest met een knoopsluiting. Het dragen van tops of T-shirts met een strakke bovenkant en wijde onderkant zal zorgen voor een ronder figuur. Wij raden het je wel af om kleding te dragen met een verticale print, dit legt namelijk de nadruk op je minder positieve punten.

De tips omtrent kleding van zandlopers

Het zandloper figuur is ideaal, omdat je er zo weinig aan hoeft te doen. Je kunt bijna alles dragen en je kunt makkelijk inspelen op alle trends die naar voren komen in de mode wereld. Als zandloper is het goed om je taille te accentueren met een leuk riempje. Draag een strakke top met mooie hals, zodat je slanker en langer lijkt. Kies voor de wat langere rokken en jurken met en sublieme split. Bohemian trouwjurken zijn perfect voor vrouwen met een zandloperfiguur. Deze jurken bestaan uit een strak lijfje met een lange rok. Hierdoor wordt jouw lichaam perfect geaccentueerd! 

Verbetering houding en elegantie

Ongeacht jouw figuur, je kunt altijd je houding, looptechniek en elegantie aanpassen. Modellen op de catwalk gebruiken ook altijd een erg sierlijke loop, terwijl je ook hier de meest uiteenlopende figuren aantreft. Een model pakt bij wijze van spreken nog een pak magere melk op een sierlijke manier uit de koelkast. Uiteraard is dit deels aanleg, maar het wordt altijd verfijnd middels het volgen van een modellenopleiding en catwalktraining. Op websites van modellenbureaus zie je zulke training, met deze link kun je zelf een bezoek brengen een die modelopleiding pagina. Op hun website kun je ook een leuke blog lezen met 15 tips voor modellen. Dit is een ideale blog voor meiden die eraan denken om model te worden!

Uw advertentie hier?
Blog artikelen