Wat je niet moet doen als je snel bruin wilt worden

We willen allemaal snel bruin worden, desondanks zijn er enkele trends die je absoluut niet moet nadoen. Je wilt je huid namelijk niet beschadigen, maar juist gezond houden. Een gezonde huid is belangrijker dan een zongebruind kleurtje vinden wij. Wij hebben enkele don’ts op een rijtje gezet. Wellicht ben je niet eens op de hoogte van deze don’ts, lees ze daarom even goed door voordat je dadelijk weer in de zon gaat liggen.

Scrubben

Ondanks dat je overal hoort dat je veel moet scrubben om bruin te worden, raden wij dit ten zeerste af. Elke dag scrubben is namelijk totaal niet nodig. Ja, je verwijdert de losliggende dode huidcellen en geeft de huidcellen eronder de kans om sneller een kleur te krijgen. Echter is het niet nodig om elke dag te gaan scrubben om sneller bruin te worden. Wanneer je elke dag je huid scrubt beschadig je ook de bovenste huidlaag of scrub je de getinte huidcellen er sneller af. Ongeveer één keer per week scrubben met een milde scrub is meer als voldoende.

Oliën

Dit is een trend die je echt niet moet nadoen. Het insmeren met olijfolie of babyolie is te vergelijken met het braden van een stuk vlees. Je huis wordt letterlijk door de felle zon ‘geschroeid’. Je hebt wellicht een bruine huid, maar deze huid is helemaal beschadigt. De olie beschermd jouw huid namelijk totaal niet en de uv-straling zorgt voor allerlei soorten beschadigingen die je liever voorkomt.

Wat is dat, zonnebrandcrème?

Veel mensen denken snel een kleurtje te scoren door de zonnebrandcrème te negeren. De zon zorgt niet alleen voor een bruine kleur, maar is ook een van de belangrijkste veroorzakers van huidkanker! Daarnaast zorgt de uv-straling ook nog eens voor een snellere huidveroudering. Smeer je altijd goed in met zonnebrandcrème, want ook daarmee kun je gewoon bruin worden.

Oude zonnebrandcrème

Iets wat velen vergeten is de afnemende werking van de SPF in de zonnebrandcrème na veroudering. Heb jij jouw zonnebrandcrème al een jaar in de kast liggen, dan is het echt de hoogste tijd voor een nieuwe. Op de verpakking staat ook altijd de houdbaarheidsdatum aangegeven, na deze datum is de zonnebrandcrème dus waardeloos.

Zonnebrandcrème met onvoldoende bescherming

Heb jij wel een goede zonnebrandcrème? Veel zonnebrandcrèmes beschermen namelijk enkel tegen uvb-straling, terwijl de uva-straling juist voor de huidveroudering zorgt. Daarnaast is deze straling belangrijk bij de vorming van huidkanker. Kijk altijd goed of de zonnebrandcrème beschermd tegen uva-stralingen.

Te lang

Hoe langer je in de zon ligt, hoe bruiner je wordt. Ja, dat is helemaal waar, maar de schade die je oploopt is aanzienlijk. Bekijk het zo, alles waar het woord ‘te’ voor staat is slecht voor je. Smeer je altijd goed in en zoek regelmatig een schaduwplaatsje op. Drink ook genoeg water tijdens de warme dagen om je huid goed gehydrateerd te houden én smeer je nadat je uit het water komt direct weer opnieuw in.

Zonnen tussen 11.00 uur en 15.00 uur

De straling van de zon is het sterkste tussen 11 uur ‘s ochtens en 15.00 uur ‘s middags. De straling tijdens deze tijdstippen is het gevaarlijkst. Blijf het beste uit de zon en ga pas na 15.00 uur zonnen, ook dan word je nog bruin alleen is het minder slecht voor je huid. Na 15.00 is het nog steeds handig om je gewoon in te smeren met zonnebrandcrème om beschadigingen te voorkomen.

Bruiningspillen

Deze pillen zijn nog niet heel bekend, daarom raden we ze liever af. De pil bevat een bepaalde stof die ervoor zorgt dat je huid sneller bruin wordt. Er zijn veel pillen op de markt, vraag daarom altijd advies bij een professional als je van plan bent ze te gebruiken. Sommige pillen kunnen namelijk te veel van het stofje bevatten, wat erg slecht voor je is en kan leiden tot kanker.

De bekende spiegel

Je ziet het bijna in elke film bij mensen die liggen te zonnen, ze maken gebruik van een spiegel. Houd er rekening mee dat je door middel van een spiegel ook sneller kunt verbranden. Wil je alsnog graag een spiegel gebruiken? Smeer je dan altijd goed in en doe dit niet te lang.

Nu je op de hoogte bent van de don’ts tijdens het zonnen kun je ervoor kiezen om verantwoord de zon in te gaan. Je gezondheid is nog altijd belangrijker dan de bruine kleur op je huid!

Uw advertentie hier?
Blog artikelen