Het verschil tussen CC- en BB-crèmes

Als het gaat om het verzorgen van je huid en het aanbrengen van make-up, zijn er super veel producten beschikbaar die allemaal hun eigen unieke voordelen hebben. Twee van de meest populaire producten zijn CC-crème en BB-crème. Maar wist je dat er wel degelijk belangrijke verschillen zijn tussen deze twee crèmes? In dit artikel gaan we deze verschillen voor je uitzoeken, zodat je de juiste keuze kunt maken die past bij jouw huidtype en make-up wensen. Lees verder!

Wat is een BB-crème?

Wist je dat BB staat voor "beauty balm"? Het is eigenlijk een product dat speciaal is ontworpen om meerdere taken tegelijk uit te voeren. Het is een mix van huidverzorging en make-up in één product! BB-crèmes zijn ontworpen om hydratatie te bieden, de huidtint te egaliseren, te beschermen tegen de zon en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Wat ook fijn is, is dat BB-crèmes lichter van textuur zijn dan foundations. Dus als je op zoek bent naar een meer natuurlijke look, dan zijn BB-crèmes perfect voor jou!

Wat is een CC-crème?

Nu gaan we het hebben over CC-crèmes! CC staat voor "color correcting" en deze crème is speciaal ontworpen om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals roodheid, verkleuring en een doffe teint. In tegenstelling tot BB-crèmes is een CC-crème niet bedoeld om hydratatie te bieden, maar om de huidskleur te corrigeren. CC-crèmes hebben een dunnere textuur dan BB-crèmes en bieden meestal minder dekking. Ze zijn ontworpen om er natuurlijker uit te zien dan traditionele foundations en zijn perfect voor mensen die op zoek zijn naar een subtiele, natuurlijke uitstraling.

Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Het belangrijkste verschil tussen CC- en BB-crèmes is hun doel. BB-crèmes bieden hydratatie, bescherming tegen de zon en egaliseren de huidskleur, terwijl CC-crèmes specifieke huidproblemen aanpakken, zoals roodheid en verkleuring. Een ander verschil is de textuur van de crèmes. BB-crèmes zijn dikker en bieden meer dekking, ideaal voor een volledige dekking. CC-crèmes zijn dunner en bieden minder dekking, perfect voor een natuurlijke uitstraling zonder overdreven opgemaakt te lijken.

Welke crème moet je kiezen?

Als je op zoek bent naar de juiste crème, moet je kijken naar wat jij nodig hebt. Als je zoekt naar een crème die hydrateert, beschermt tegen de zon en de huidskleur egaliseert, dan is een BB-crème de beste optie voor jou. Maar als je specifieke huidproblemen hebt, zoals roodheid of verkleuring, dan past een CC-crème beter bij jou. Het is dus verstandig om te kiezen wat bij jou past!

Uw advertentie hier?
Blog artikelen