Waar moet je opletten bij het kopen van kleding als kraamcadeau?

Heb je een vriendin die laatst bevallen is? En wil je haar verassen met een leuk kraamcadeau? Dan is het geven van babykleding altijd een goed idee. Het is niet alleen leuk om te geven, ook het uitzoeken is een feestje. Tussen al die schattige pakjes kan jij de leukste kiezen. Maar hoe weet je nou of je de goede items koopt? Heb je tips nodig? Lees dan verder en kom erachter!

De smaak

Iedereen heeft een andere smaak en dus ook jouw vriendin. Weet je wat ze mooi vindt? Dan is het kiezen van een schattig setje geen probleem. Vind je het lastiger om haar smaak in te schatten? Dan kun je beter kiezen voor iets basics. Het is natuurlijk zonde als je haar een schattig roze pakje met strikken cadeau doet, terwijl ze daar niet van houdt. In die situatie kun je dus beter op safe spelen en een basic item kiezen.

De maat

Als je een leuk pakje hebt uitgezocht, moet je de maat nog bepalen. Baby’s groeien snel en je hebt natuurlijk geen idee welke maat de baby nu heeft. De pakjes in maat 50 tot 68 zijn erg schattig, maar de kans is groot dat de moeder er daar al genoeg van heeft. Het is daarom verstandiger om te kiezen voor een grotere maat. Zo voorkom je dat de moeder blijft zitten met een grote stapel met kleine maten, waar de baby zo is uitgegroeid.

Houd rekening met het seizoen

Als je een kledingstuk cadeau wilt doen, is het belangrijk om rekening te houden met het seizoen. Een zacht winterjasje met schattige oortjes, ziet er natuurlijk erg lief uit. Maar als je deze in de zomer cadeau geeft, kan de baby het nog niet dragen. De kans is dan ook groot dat de baby er in de winter uit is gegroeid. Kan je het echt niet laten om in de zomer een winterjasje te kopen? Ga dan in ieder geval voor een maat groter.

Laat je inspireren!

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een kraamcadeau, kun je beginnen met de zoektocht naar een leuk cadeau. Wil je inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de website van Hippemensjes en ontdek het assortiment aan Dirkje kinderkleding van hippemensjes.nl. Dit merk verkoopt allerlei schattige babykleertjes die geschikt zijn als kraamcadeau.

Uw advertentie hier?
Blog artikelen