Rolgordijnen op maat of standaard maten? Alle voor- en nadelen op een rij

Als je geen raambekleding hebt in je woning dan zul je met name in de zomer merken dat het binnen een mum van tijd zeer warm wordt in je huis als de zon op de ramen begint te schijnen. Ook zorgt de raamdecoratie ervoor dat je meer privacy hebt aangezien niemand naar binnen kan kijken. Het is daarom zeker een goed idee om houten jaloezieen op maat aan te schaffen. Toch hoeft dit niet beslist, je kunt er namelijk ook voor kiezen om de houten jaloezieen met een standaard maat te kopen. Bovendien moet je deze overweging ook maken als je liever rolgordijnen koopt, wat nog altijd een zeer populair type raambekleding is in ons land. Hieronder kun je meer lezen over de voordelen van rolgordijnen op maat, maar ook de nadelen hiervan. Dit zijn direct weer de voordelen van de rolgordijnen in een standaard maat.

Wat zijn de voordelen van rolgordijnen op maat?

In de inleiding is dus al genoemd dat je in principe uit twee verschillende opties kunt kiezen als je graag rolgordijnen aan wilt schaffen. Zo heb je de mogelijkheid om rolgordijnen op maat te kopen, maar je kunt ze ook in een standaard maat krijgen. Hieronder vind je wat de voordelen zijn van de rolgordijnen op maat, terwijl dit direct ook weer de nadelen zijn van de rolgordijnen met een standaard maat.

  • Veel privacy: Als je kiest voor de rolgordijnen op maat dan zal de raambekleding dus echt speciaal voor je ramen gemaakt worden. Het gevolg hiervan is dat het rolgordijn precies past, dit zal echt perfect zijn. Hierdoor zal het geen naden overlaten, wat ervoor zorgt dat je veel privacy hebt als je de rolgordijnen in je woning naar beneden draait. Niemand kan immers door het raam naar binnen kijken van buiten af.
  • Geweldige verduistering: Daarnaast zullen de rolgordijnen op maat ook leiden tot een geweldige verduistering van je woning, wat met name van belang is in je slaapkamer aangezien je niet vroeg wakker wilt worden doordat het zonlicht op je gezicht schijnt. Dat de ruimte goed verduisterd wordt, komt opnieuw doordat de rolgordijnen geen naden overlaten aan de zijkanten.
  • In één keer goed: Bij rolgordijnen in een standaard maat moet je vaak nog aanpassingen doen, bij rolgordijnen op maat is dit niet het geval. Dit past direct precies in je raam.

Wat zijn de voordelen van rolgordijnen in een standaard maat?

Daarnaast kun je dus ook kiezen voor rolgordijnen in een standaard maat. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van de rolgordijnen op maat.

  • Geen levertijd: Een groot voordeel van de rolgordijnen met een standaard maat is dat ze niet speciaal gemaakt hoeven te worden. Vaak zijn ze al geproduceerd en geleverd bij de verkoper, waardoor je niet te maken hebt met levertijd.
  • Goedkoper: Bovendien zijn de rolgordijnen in een standaard maat vaak ook nog eens goedkoper dan de rolgordijnen op maat. Dit komt doordat ze niet speciaal geproduceerd hoeven te worden.
Uw advertentie hier?
Blog artikelen