Mode trends voor mannen

Het is bijna zover, de zomer komt in zicht. Alhoewel we nog enigszins geduldig moeten zijn, de zon laat namelijk op zich wachten dit jaar. Echter mag dat de pret zeker niet drukken, want wij hebben voor jou dé modetrends van deze zomer! Voorzie jouw garderobe van een nieuw leven en laat je inspireren door de onderstaande trends. We houden je niet langer in spanning, kijk je mee?

Geen prints en dessins maar UNI

Je kent vast dat gekke overhemd of zomerse shortje met een leuk micro-print, wellicht heb je het zelfs in je kast hangen. Helaas moeten we mededelen dat we dit steeds minder gaan zien. Een grote trend voor dit jaar is het uni-pak. Hierbij moet je niet denken aan een klassiek pak, maar eerder aan een shortje of pantalon met een sportief jasje in dezelfde kleur. Ton-sur-ton is over het algemeen dé belangrijkste trend in de modewereld op dit moment. Ben je geen modefreak? Geen probleem je kunt makkelijk inspelen op deze te gekke verandering zonder gek te hoeven doen.

Neem afscheid van het skinny tijdperk

Alles moet altijd skinny en strak zijn met zoveel mogelijk stretch. Na acht jaar nemen we afscheid van dit fenomeen. Het is de hoogste tijd dat deze trend nu zijn omkeer gaat maken. Vanaf deze zomer beginnen met met een nieuwe fase in fits. Je zult het vooral gaan merken bij de broeken en de T-shirts. Er zullen meer linnen broeken en pantalons te voorschijn komen in winkels. Deze vallen losser van onderen dan we gewend zijn, maar door ze twee keer om te slaan creëer je een leuk speels effect. Intussen doet ook het oversized T-shirt zijn intrede in de modewereld. Draag jouw T-shirt voortaan in je broek met een dropsholder. In de winter zullen we dan ook meer jeans zien met minder stretch en een iets lossere pasvorm. Deze look is iets stoerder, wijder en relaxter. 

Welcome back ‘70’s!

Ben jij klaar voor terugkomst van dit inspirerende tijdperk? Deze zomer halen veel ontwerpers namelijk hun inspiratie uit de jaren zeventig. We zullen dit jaar veel invloeden terugzien van dit geweldige tijdperk. Bij de dames mode is dit al goed terug te zien door de flared jeans die binnen stromen. Bij de heren zul je het vooral herkennen aan de korte overhemdjasjes, leren jacks, suède overshirts en allerlei retro invloeden. Aarzel dus niet, vraag jouw opa voor zijn 70’s jas en combineer dit met een modern onderstuk!

De pastel kleuren

Vorig jaar waren we helemaal weg van de felle neon kleuren, dit jaar doen we het echter iets rustiger aan en stromen de pastel tinten in massa’s binnen. Wees gerust, iedereen ziet er goed uit in pastel kleuren. Wij vinden de pastel kleuren namelijk erg kleurrijk en ze zijn eenvoudig te combineren met diverse outfits. Niet te vergeten zijn de aardetinten van afgelopen winter, deze zetten namelijk door naar deze zomer. Je zult dus veel terracotta kleuren, zandtinten of beige en bruin tegen gaan komen tijdens het shoppen.

Inspelen op de tijd van nu

Naast de leuke looks zijn we ook allemaal erg bewust bezig met de productie en materialen van onze kleding. De consument wordt steeds bewuster en daar wordt in de modewereld maar al te goed rekening mee gehouden.

Daarnaast blijkt de NASA-rover een grote impact te hebben gehad op de inspiratie van de mode ontwerpers. Zo zie je veel referenties naar ontwikkelingen in de vorm van materialen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan lichtgewicht, membraan-achtig, glanzende coatings, tapes en graphics die op de herencatwalk voorbij komen.

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog een beeld bij de trends van dit jaar, maar vooral van de aankomende zomerperiode. Namens Zekerhip, wensen wij jou erg veel shopplezier en geniet van de laatste trends in de mode industrie!

Uw advertentie hier?
Blog artikelen