Jurkjes trends

We hopen natuurlijk allemaal dat we binnenkort weer meer mogen doen. Weer feestjes mogen houden, uitgaan of gezellig met vriendinnen terrassen. Een jurkje is uiteraard een vrolijker kledingstuk dan een broek. Voor als we binnenkort weer alles mogen doen, moet jij natuurlijk wel op de hoogte zijn van de trends binnen de jurkjes. De lente is namelijk niet meer weg te denken en wij zijn helemaal geïnspireerd door de nieuwste collecties die in de winkels verschenen. Om jou weer helemaal bij te brengen van de laatste trends hebben we hier de leukste jurkjes trends van nu.

Oversize of strak?

Er bestaat geen trend zonder een tegentrend. De modetrends van nu zijn oversized, desondanks duiken hier en daar alsnog strakke(re) lijnen op. Dit is vooral het geval bij lange jurken.

Mode trends van de voorgaande seizoenen stonden vooral in het teken van oversize. Denk maar eens aan de wijde broeken, wijde blazers, wijde jassen, etc. De trend zet ook nu gewoon lekker door. Door het vele thuiswerken zijn we ons prettig gaan voelen met comfortabel, soepel en losjes. Je voelt de kleding amper zitten en dat is precies wat we willen in ons huidige leven met alle beperkingen.

Alsnog gaan we hier en daar strakkere lijnen terugzien. “Figure hugging” wordt het ook wel genoemd. Vooral bij de jersey jurken gaan we dit veel herkennen. Gelukkig rekken de materialen van de jurkjes heerlijk mee.

De pofmouw

De pofmouw is al een tijdje erg populair en dat zal dit seizoen niet anders zijn. Wij vinden dat totaal geen probleem, want want zijn de jurkjes met pofmouw leuk! Deze jurk is in diverse kleuren en printjes erg leuk te dragen. 

Een pof.. wat?

Mocht je nu totaal geen idee hebben waar ik het over heb, hier komt de uitleg. 
De pofmouw werd al gebruikt in de tijd van de Renaissance, dit is dus al enige tijd geleden. Aan het begin van de 19e werd de pofmouw toegepast bij de vrouwenkleding en werd het steeds wijder. Sinds afgelopen jaar is de pofmouw weer helemaal terug. De pofmouw is - verrassing - gepoft bij de schouder en de zoom, maar is vol en ‘gezwollen’ in het midden. De pofmouw kan zowel bij lange mouwen als bij korte mouwen, maar het kan ook bij allerlei tussenvormen.

Bloemenprints

De bloemenprint is een trend die elk modeseizoen weer terug is en is een all time favorite. Zo heb je zowel kleine als grote bloemen die los op de stof lijken te liggen. Vooral de bloemen uit een veldboeket zie je vaak terug als print in de jurkjes. Een bloemenjurkje is alles behalve outbollig, je hebt dan ook een uitgebreid trendy aanbod in dit printje. Wil jij ook zo graag een jurkje met bloemenprint? Houd dan de volgende tip in je gedachte: een slanker figuur staat het mooist met kleine en fijne bloemen printjes, terwijl vrouwelijke rondingen goed met grote bloemen gepaard gaan.

Maxi jurk

De maxi jurk is zowel comfortabel als stijlvol. Daarnaast is het de meest romantische trend van dit voorjaar. De doorzichtige stoffen die tot aan de grond reiken, brengen je volledig in de Riviera sfeer. Helaas kunnen we momenteel niet reizen, alsnog zijn deze heerlijk fleurige prints enorm welkom. De maxi jurken zijn in allerlei stijlen, printjes en kleuren verkrijgbaar. Je hebt en ruime keuze!

Hoogstwaarschijnlijk ben je inmiddels een jurk tegen gekomen die helemaal bij jou past. Nu ben je ook weer helemaal op de hoogte van de laatste trends rondom de leuke jurkjes. Wij hopen dat je binnenkort in het zonnetje kunt stralen in jouw nieuwe trendy zomerjurk! Maar eerst, veel shopplezier!

Uw advertentie hier?
Blog artikelen