Do’s and Don’ts bij het kopen van sportkleding

Iedereen wil tegenwoordig een uitermate gezonde levensstijl hanteren en dat begrijpen wij! Sporten is namelijk erg gezond voor je. Food- en sportblogs scoren erg goed, zelfs bedrijven hameren op een gezonde levensstijl. Vroeger was dit totaal geen prioriteit.

Als sportief persoon bij jij vast bekend met bekende sociale media kanalen en haal je hier misschien inspiratie uit. De nieuwste sportkleding trends zijn vaak terug te zien op sociale media en uiteraard wil jij hier graag deel van uitmaken. Om jou te helpen bij het zoeken naar de perfecte sportoutfit, hebben we enkele do’s and don’ts op een rijtje gezet. Na het lezen van deze blog kun jij jouw training starten in een sportief en trendy outfit.

Do’s

We vallen meteen met de deur in huis en beginnen bij de do’s van sportkleding.

  • Ga voor sportkleding die jouw lichaam het best voor zijn recht laat komen. Sportkleding mag dan wel strak zitten, maar let op dat het niet té strak zit.
  • Kies sportkleding die gemaakt is van het juiste materiaal. De kleding moet namelijk kunnen ‘ademen’ wanneer jij sport. Dit zorgt voor een goede vochtafvoer en temperatuurregeling. Geloof ons, er is genoeg trendy sportkleding te vinden die voldoet aan deze eis.
  • Wees oplettend dat je de juiste maat uitkiest wanneer je nieuwe fitnesskleding aanschaft. Een standaard damesmaat hoeft jou niet per se te matchen. Wellicht heb je een maatje groter of kleiner nodig. Probeer de sportkleding altijd thuis al een keer voordat je naar de sportschool vertrekt. Hierdoor kun je zelf opmerken of je sportkleding past en loop je niet door de sportschool met te grote of te kleine sportkleding.
  • Neem een sportvest mee naar je training. Wanneer je een warming-up met een vest of jack aan doet, zul je zien dat je lichaam veel sneller is opgewarmd dan zonder.
  • Laat je niet beïnvloeden door de meningen van anderen. In de sportschool loop je er niet altijd op en top bij en dat geldt ook voor de andere sporters. Je bent nu eenmaal aan het trainen en daar hoort zweten simpelweg bij!

Don’ts

Vervolgens de don’ts bij het kopen van je sportkleding.

  • Kies niet voor katoenen fitnesskleding. Wellicht zit het lekker, maar het is niet goed voor jouw vochtafvoer.
  • Ga niet uren besteden aan je make-up. Als je gaat trainen ga je natuurlijk zweten en dit werkt ten nadele van je make-up.
  • Doe geen kettingen, ringen, horloges, etc. om tijdens het sporten.
  • Richt je niet enkel op dure sportkleding en/of sportmerken. Goedkopere sportkleding kan ook een prima kwaliteit hebben en ziet er vaak ook heel trendy uit.

Het is natuurlijk belangrijk dat jij kleding aantrekt waar jij je goed in voelt. Kies dus zeker ook voor een sportoutfit waar jij jezelf lekker in voelt! Wij wensen je veel succes met de training.

Uw advertentie hier?
Blog artikelen