Comfort en veiligheid van werkkleding

De professionele werkkleding van deze tijd moet aan hoge eisen voldoen. In het verleden stond de functie met name voorop maar dat is veranderd. In de wereld van vandaag zijn zowel het uiterlijk als de functie cruciaal geworden. Werkkleding heeft een doel om het lichaam te beschermen tegen onder andere hitte- of chemicaliën. Om tijdens het werk beter te kunnen bewegen, moet de kleding ook comfortabel zitten en degene die het draagt niet beperken in zijn werkzaamheden. Houd er bovendien rekening mee dat "lekker zit" verschilt van "te los". Dit is belangrijk om duidelijk te hebben omdat te losse kleding onveilig kan zijn in industriële omgevingen. Extra stof loopt het risico verstrikt te raken in bewegende delen of erger vast te komen te zitten aan scherpe randen. Een snickers werkbroek stretch kan bijvoorbeeld flexibiliteit bieden aan je personeel zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het behouden van elke gewenste maat en variëteit.

Kenmerken van comfortabele stoffen

Als het gaat om beschermende materialen, dan verwijst de term "comfort" naar een aantal verschillende kenmerken. Hier zijn enkele van die eigenschappen. Werknemers worden vaak blootgesteld aan hoge temperaturen, daarom is vochtopname een erg belangrijke eigenschap. Als het ademend vermogen van een kledingstuk, evenals het zweet absorptievermogen en de afgifte mechanismen niet effectief worden gereguleerd, kan dit resulteren in waterdamp en uiteindelijk vloeibaar zweet. Hierdoor zullen werknemers zich vochtig en ongemakkelijk voelen als ze hun beschermende kleding dragen. Ademend vermogen houd dus in dat de kleding een hoog ademend vermogen en flexibiliteit in een werkbroek stretch heeft. Dit geeft aan dat het snel warmte door de stof zal voeren. Dit zal resulteren in een meer comfortabele ervaring voor werknemers terwijl ze het kledingstuk dragen.

Uniformen voor het uitstralen van competentie

Klanten kunnen werknemers in een winkelomgeving identificeren als werknemers uniformen dragen. Dit elimineert het potentieel dat een klant een andere klant om hulp vraagt. Werknemers die uniformen dragen, vergroten het consumentenvertrouwen. Ze stralen uit dat ze een ervaren professional zijn die kennis hebben van de producten van het bedrijf en bereid is om klanten te helpen. Als vertegenwoordiger van het bedrijf zal een persoon betrouwbaarder lijken als ze gekleed zijn in een uniform, omdat het de reputatie van het bedrijf uitstraalt.

Uw advertentie hier?
Blog artikelen