Voor de eerste keer op wintersport: houd hier rekening mee!

Ben jij van plan om voor het eerst op wintersport te gaan? Met bijvoorbeeld vrienden of je gezin? Of ga je voor het eerst op wintersport met je gloednieuwe schoonfamilie in een eigen vakantiehuis? De eerste keer skiën, snowboarden en après skiën kan toch best spannend zijn. maar laat je vooral niet tegenhouden door het onbekende, want wintersport is gewoon heel erg leuk. We helpen je graag een handje op weg met alles je moet weten voor je voor eerste keer op de piste staat: van praktische tips tot wat je aan moet trekken. Lees snel verder.

De voorbereiding

Het aanschaffen van de juiste kleding is erg belangrijk als je voor het eerst gaat skiën of snowboarden. Je kunt natuurlijk niet in je gloednieuwe jeans op de piste gaan staan. Laagjes, laagjes, laagjes zijn uiterst belangrijk als je gaat wintersporten. Het is het beste om meerdere dunne laagjes over elkaar aan te trekken. In de sneeuw is het vaak koud, maar door de inspanning op de piste of een lekker zonnetje op je gezicht warm je vaak snel op. Draag dus niet meerdere wollen truien over elkaar, want dat is veel te warm. Kleed je volgens het drielagensysteem: begin met een laag van merinowol of thermo-ondergoed. Laag twee moet bestaan uit een dunne skipully of een donsjasje. En laag 3, of te wel de buitenste laag, moet bestaan uit een waterdichte wintersportjas en ski- of snowboardbroek. Dit is de meeste ideale outfit voor een dagje op de piste. Ook trek je gemakkelijk iets uit als het te warm is.

De eerste keer op de piste

Lift omhoog en daar sta je dan, bovenaan de piste. Ben je er klaar voor om voor het eerst naar beneden te gaan? Of ga je het liefst zo snel mogelijk weer naar beneden met de lift? Niet doen! Het kost misschien wat tijd, maar jij kunt sowieso leren om veilig van de piste af te gaan. Zorg wel dat je je aan een paar tips houdt. Tip 1 is dat je les moet krijgen van een professionele skileraar. Zij zijn opgeleid om mensen zoals jij veilig naar beneden te laten gaan. Tip 2: zorg dat je je aan de regels op de piste houdt. Misschien moet je je even inlezen voordat je naar boven gaat, maar dit zorgt er wel voor dat jij geen ongelukken gaat veroorzaken door onwetendheid. Tot slot: doe rustig aan en zorg voor voldoende energie. Slaap dus goed en zorg dat je goed hebt gegeten en gedronken voordat je naar boven gaat.

Uw advertentie hier?
Blog artikelen