Verzorging

De verzorging van je lichaam is erg belangrijk. Wanneer je jezelf goed verzorgd zul je dat ook uitstralen en vrolijker door het leven gaan. Voor een goed verzorgde huid moet wel het een en het ander gedaan worden, het komt namelijk niet zomaar uit de lucht vallen. Hieronder lees je hoe jij een mooi verzorgde huid kunt krijgen.

Een mooie huid

Er zijn een paar factoren die vrouwen met een mooie huid met elkaar gemeen hebben. Pas deze factoren toe in jouw leven en ervaar zelf een mooie stralende huid.

Reinigen van je huid

‘s Morgens breng je make-up aan zoals iedereen dat doet, maar gedurende de dag vangt jouw huid heel wat vuil op. De make-up en het vuil wil je graag verwijderen voor het slapen gaan. Desondanks kan het reinigen van je huid uitdroging veroorzaken, zeker als je een gevoelige huid hebt. Maak daarom gebruik van een milde cleanser.

Gezond leven

Dit klinkt misschien een beetje afgezaagd, maar het is toch erg essentieel voor een gezonde huid. Hiermee bedoelen we niet dat je ineens je hele leven moet omgooien, niets leuks meer mag doen en nooit iets ongezonds kunt doen. Nee, een paar simpele aanpassingen is meer als voldoende.

Ga bijvoorbeeld voor een goede nachtrust. In de maatschappij waar we hedendaags in leven is iedereen altijd maar druk en komt slaap wel eens in de verdrukking. Wanneer je slaapt hersteld jouw lichaam en geest zich, dit is direct terug te zien in jouw huid.

Daarnaast kun je ook kiezen om minder junkfood te eten. Junkfood bevat ongezonde vetten en een overmatige hoeveelheid zout, deze doen een aanslag op jouw huid.

Pas op de zon

Het is heerlijk om uren in de zon te liggen, maar het heeft veel nadelen voor je huid. De zon droogt jouw huid namelijk uit en zorgt voor een verouderingsproces. Gebruik altijd een goede zonnebrandcrème.

Moisturize

Een uitgedroogde huid oogt vaak ongezonder en laat je ook nog eens ouder uitzien. Zorg er daarom voor dat je huid voorzien is van voldoende vocht. Maak gebruik van een goede moisturizer, zoals arganolie. Deze onverzadigde vetten zorgen ervoor dat jouw huid het vocht beter kan vasthouden. 

Wanneer je een extreem droge huid hebt kun je na de arganolie ook nog een extra vochtinbrengende dag- of nachtcrème aanbrengen.

Heb je juist een vettige huid en wil je geen dikke crèmes gebruiken, maak dan enkel gebruik van de arganolie.

Anti-aging producten

Zoek een goede anti-agingcrème die past bij jouw huid. De ingrediënten die de crème moeten bevatten zijn: vitamine A, vitamine C, glycolzuur en anti-oxidanten.

Voor een mooie huid zul je moeten werken en opletten met bepaalde gewoontes. Wil jij bijvoorbeeld snel bruin worden? Bekijk dan zeker de don’ts in de onderstaande blog om onnodige huidbeschadigingen te voorkomen!

Blog artikelen
2021-06-07 Wat je niet moet doen als je snel bruin wilt worden We willen allemaal snel bruin worden, desondanks zijn er enkele trends die je absoluut niet moet nadoen. Je wilt je huid namelijk niet beschadigen, maar juist gezond houden. Een gezonde huid is belangrijker dan een zongebruind kleurtje vinden wij[...]