Figuurtips

Iedereen is uniek en zo heeft ook iedereen een ander figuur waarbij de ene trend wel past en de andere juist net niet. Hieronder zul je een aantal tips vinden omtrent de kleding bij je figuur zo zal jij er altijd fashionable bij lopen. Voordat we de tips naar voren brengen is het van belang om te bepalen welk figuur je hebt. Ben je een zandloper, appel, peer of toch een plank? Elk figuur heeft zijn eigen kenmerken aan de hand hiervan kan je bepalen over welk figuur jij beschikt.

Appelfiguur Plankfiguur Slanke benen die goedgevormd zijn Rechttoe, rechtaan Iets brede schouders Lange en dunne benen Taille is niet geheel goed zichtbaar Heupen en schouders zijn smal Volle borsten Borsten zijn normaal tot klein Iets wat platte billen Atletisch en slank figuur Smalle heupen Taille is niet geheel aanwezig Zandloper figuur Peerfiguur Mooie opvallende taille Smalle taille Ronde en volle billen Bovenbenen zijn wat dikker Benen zijn goedgevormd Platte buik Heupen zijn symmetrisch aan schouders Heupen zijn breder dan de schouders Volle borsten Borsten zijn normaal Vetverdeling over lichaam is gelijk Billen en dijen zijn voller

Nu dat je achterhaalt heb wel type figuur je hebt, kun je je verdiepen in de tips per lichaamsvorm zodat je hier eenvoudig je kleding op kunt aanpassen.

Tips voor de dames met een appelfiguur

Wanneer je een appelfiguur heb dan kun je het beste geen of bijna geen nadruk leggen op je buik. Kies voor een ruim blousje dat je opbloust waardoor je buik niet opvalt. Ga je van het weekend naar een speciale gelegenheid dan kan je gaan voor een jurkje dat wat minder strak zit of voor een off shoulder black dress. Mocht je niet zo houden van jurkjes dan draag je een schittrend t-shirt of top met een v-hals waardoor je borsten mooi uitkomen en je bovenlichaam langer zal lijken. Het dragen van donker kleuren zal er voor zorgen dat je afgekleed wordt op de plekken waar je dit wilt en dragen van prints zal het tegenovergestelde effect veroorzaken. Wil je onderlichaam laten opvallen, maak dan de keuze om te gaan voor een losse broek of een leuke chino. Met een rokje en sublieme pumps ga je voor de girly stijl.

De tips voor de peerfiguren onder ons

Doordat je beschikt over een smal bovenlichaam kan je dit wat breder laten lijk door het dragen van een colbertje met brede schouders of een jasje met pailletjes op de schouders. Het dragen van tops en t-shirts in felle kleuren en prints zal er voor zorgen dat je onderlichaam minder opvalt. Daarnaast kunnen broeken met een hoge taille of wijde uitlopende pijpen ervoor zorgen dat je benen minder stevig lijken waardoor deze mooier uitkomen. Wil je gaan voor een wat vrouwelijkere look dan kies je voor een rokje of jurkje dat onderaan wijder uitloopt en deze outfit maak je af met een paar hakken. Leg een extra accent op je smalle taille door een riempje te dragen.

Het plankfiguur en de kledingtips

Als plankfiguur heb je geen duidelijke vorm in je lichaam maar deze kan je natuurlijk wel zelf aan brengen met een aantal tips. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een riempje om je taille of kies voor een blouse of vest met een knoopsluiting. Ook het dragen van een tops/t-shirt met een strakke bovenkant en wijde onderkant zal zorgen voor een wat ronder figuur. Wat wij afraden is om een kledingstuk te dragen met een verticale print dit legt namelijk de nadruk op je minder positieve punten.

De tips omtrent kleding van zandloper

Als je een zandloper bent dan ben je gezegend met je lichaamsfiguur. Je kan namelijk bijna alles dragen en kunt dus inspelen op alle trends die naar voren komen in mode wereld. Als zandloper is het goed om een taille te accentueren met een mooie riem. Het dragen van een strakke top met mooie hals zal ervoor zorgen dat je slanker en langer zal lijken. Ben jij een vrouwelijke zandloper ga dan de wat langere rokken en jurken met een sublieme split.

Verbetering houding en elegantie

Wat voor een figuur je ook hebt. Het is altijd mogelijk om je houding, looptechniek en elegantie te verbeteren. Is het je nooit opgevallen dat modellen die over de catwalk lopen altijd zo'n sierlijke loop hebben. En dat vaak met de meest uiteenlopende figuren. Zelfs als deze modellen een pak magere melk uit de koelkast halen doen ze dit nog op een sierlijke manier. Dit is natuurlijk deels aanleg maar altijd verfijnd middels het volgen van een modellenopleiding en / of catwalktraining. We kwamen onlangs een leuke website tegen van een modellenbureau welke die training geeft. Hier is de link naar die modelopleiding pagina. En als je toch op hun website bent aangekomen lees dan zeker ook eens dat blok met de 15 tips voor modellen. Echt een mustread voor meiden die overwegen om model te worden!